Руският президент Владимир Путин продължава да показва незаинтересоваността си от смислени мирни

...
Руският президент Владимир Путин продължава да показва незаинтересоваността си от смислени мирни
Коментари Харесай

ISW: Путин продължава с ядрения си шантаж срещу Запада

Руският президент Владимир Путин продължава да демонстрира незаинтересоваността си от смислени мирни договаряния с Украйна, като в същото време употребява идната среща на върха на БРИКС, с цел да легитимира осведомителните интервенции на Кремъл, които лъжливо показват Украйна като страна, нежелаеща да договаря, само че разпалваща войната.
Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW).
Путин употребява продължаващите диалози за гаранциите за сигурност в украинския План за победа, за да продължи да организира осведомителни интервенции за нуклеарна бойкот, които имат за цел да дискредитират Украйна пред западните ѝ сътрудници и да предотврати западната помощ за Киев.
Западните партньори продължават да афишират нова военна помощ за Украйна.
Програмата на Държавния департамент на Съединени американски щати " Награди за правораздаване " предлага премия в размер до 10 млн. $ за информация, водеща до идентифицирането или локализирането на чужденци, забъркани в интервенция в изборите в Съединени американски щати, включително членове на известния боен блогърски канал " Рибар ", който неведнъж е награждаван от Кремъл.
Националната разследваща работа на Южна Корея (НРС) заяви, че Северна Корея е прехвърлила към 1500 севернокорейски специфични сили в Източна Русия, където те се образоват, преди да бъдат изпратени за присъединяване във войната на Русия против Украйна. Редица източници предоставиха фрагменти, за които се твърди, че удостоверяват тези разследващи отчети. Кадрите наподобяват съвместими с отчетите за разполагане на севернокорейски войски в Русия.
Изглежда, че съветските сили не престават да ускоряват дейностите на механизираните елементи от своите войски в западната част на Донецка област на фона на първоначалните известия за началото на есенните кални условия на терена.
Неотдавна съветските сили напреднаха в Курска област и покрай Купянск, Кременна, Курахово и Велика Новосилка. Украинският омбудсман по правата на индивида Дмитро Любинец заяви на 18 октомври, че Украйна е регистрирала повече от 100 доказани случая на изтезания на украински военнопленници от съветските сили.
Тази процедура е видяна по целия спектакъл на военните дейности. Това е сигнал, че има издадена заповед да не се вземат пленници и да не се съблюдават Женевските конвенции. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР